Øst-Telemarkbunad

Vi i Embla Bunader skreddersyr Øst-telemarkbunad for deg. Øst-Telemarksbunaden til dame består av en skjorte i hvit lin med hvitt, farget eller broderi på krage, mansjetter og bryst. I dag broderer man etter faste mønster så alle bunader skal bli like. Tidligere ble de brodert på frihånd og derfor kunne skjortene bli noe ulike.

Jakker og belte

Jakken til denne bunaden er i ull, fargen rød og består av broderi på fremsiden, baksiden og på ermene. Et viktig kjennetegn på denne bunaden er beltet. Beltet er brikkevevd i ulike farger.

Hodeplagg

Som hodeplagg brukes en løs hårvippe. Det er et brikkevevet bånd som vikles rundt et stoffstykke eller lignende. Tradisjonelt ble båndet tvinnet rundt kvinnens lange hår, og deretter lagt rundt hodet som en krans. I dag legges den løse hårvippen istedenfor rett på hodet, uansett om man har kort eller langt hår. Vi leverer herrebunaden akkurat slik den skal være med jakke, nikkers, vest og skjorte.

Embla Bunader har spesialistbutikker i både Stavanger og Sandnes. Her sørger våre erfarne medarbeidere for å ta riktige mål av deg, mens du samtidig kan fortelle mer om hvordan du ønsker at din nye bunad fra Øst-Telemark skal være.