Om Embla

Embla bunader har butikker i Stavanger sentrum, på Kvadrat kjøpesenter, Sandvika Storsenter, Storo Storsenter,  Sirkus Shopping i Trondheim og på Sørlandssenteret. Vi er en spesialistforretning for bunader med tilbehør, og syr bunader fra hele landet. Fra Nordlandsbunad, Sunnmørsbunad, Hardangerbunad og Rogalandsbunad i nord-vest, til Åmlibunad, Beltestakk, Romeriksbunad og Lundebybunad i sør-øst.
Å kjøpe ny bunad skal være en flott opplevelse. Hvis vi får tilliten din, lover vi å gjøre vårt ytterste for å lage et fantastisk festplagg sammen med deg, som passer perfekt. Vi har livstidsgaranti på produktkvaliteten, og vi har også en unik 6 måneders passformgaranti hvor vi justerer bunaden gratis uten spørsmål. Vi har egne skreddere på flere av butikkene våre.
Bunaden er for alle som føler seg norske, og Embla står for mangfold, inkludering og raushet.

Tradisjon & Nyutvikling

Vi har stor respekt for oppgaven det er å forvalte vår felles kulturarv, og vi har en perfeksjonistisk tilnærming til produksjon av klassiske mønstre og modeller. Samtidig vil vi bidra til å videreutvikle faget, kultur står aldri stille, og innovasjon er utrolig gøy! Vi lager for eksempel broderte hårbøyler og slips, og vi har lansert vår egen Embla skjortekolleksjon. Vi har designet vår egen brudekrone og vi har laget hettegensere og skateboards i samarbeid med SHIT, et norsk skatemerke.
Dette er i Hulda Garborgs ånd. Hun var en rebell i sin samtid og mente at man skulle sette sitt individuelle preg på bunaden, den var aldri ment å være en uniform.

Ekte skreddersøm

De fleste bunadsmodellene lages av vår søsterbedrift, Nordlys Søm- og Broderihus i Thailand. Nordlys har 110 syersker og mer enn 20 års erfaring i produksjon av bunader med svært høy kvalitet. Vi benytter kun de beste materialene i markedet med ullstoffer fra Gudbrandsdalen Uldvarefabrik, lin fra Norge og Østerrike, og brokade fra Paris og Norge. Det er ingen snarveier i produksjonen. Til broderiene bruker vi det fineste brodergarnet fra Rauma. Vi tar oss ekstra god tid med arbeidet, og våre bunader har et antall broderisting som ligger betydelig over normen. Resultatet er tette, detaljerte og nydelige broderier. Tilbakemeldingen fra både kunder og fagfolk er at det er på broderiene at Embla skiller seg spesielt ut. Den samme grundigheten gjelder for herrebunad. Alt er håndarbeid ned til minste knapphull. Her er det viktig å skille mellom skreddersøm og målsøm. Ved begge metodene tar man personlige mål av kunden, men ved målsøm blir bunaden fabrikksydd for å spare tid og kostnader. Alle bunader fra Embla er ekte skreddersøm.