Om Embla

Embla bunader har butikker i Stavanger (Østervåg 25) og på Kvadrat kjøpesenter. Vi er en spesialistforretning for bunader, og i tillegg til Rogalandsbunad har vi Beltestakk fra Telemark, Nordlandsbunad samt en rekke andre modeller fra hele landet. Embla er også eneforhandler av Lise Skjåk Bræk i Rogaland, Norges ledende designer av eksklusive festdrakter.
Å kjøpe ny bunad skal være en flott opplevelse. Hvis vi får tilliten din lover vi å gjøre vårt ytterste for å lage et fantastisk festplagg sammen med deg. Hvis det er behov for justeringer gjøres dette i vår systue i Sandnes. Garanti: Helt fornøyd eller pengene tilbake! Vi anbefaler at det bestilles time for måltaking slik at vi har tilstrekkelig med tid uten avbrudd. Vi kan også gjøre timeavtale for måltaking utenfor butikkens åpningstider.

Ta turen innom våre lokaler på Østervåg 25 i Stavanger for å se vårt utvalg!

Tradisjon & Nyutvikling

Vi har stor respekt for oppgaven det er å forvalte vår felles kulturarv, og vi har en perfeksjonistisk tilnærming til produksjon av klassiske mønstre og modeller. Samtidig vil vi bidra til å videreutvikle faget, kultur står aldri stille. Vi lager for eksempel broderte hårbøyler og slips, og vi har lansert vår egen Embla skjortekolleksjon. Dette er i Hulda Garborgs ånd. Hun var en rebell i sin samtid og mente at man skulle sette sitt individuelle preg på bunaden, den var aldri ment å være en uniform. Embla bunader skal være et raust og inkluderende sted.

Ekte skreddersøm

De fleste bunadsmodellene lages av vår søsterbedrift, Nordlys Søm- og Broderihus i Thailand. Nordlys har 110 syersker og mer enn 20 års erfaring i produksjon av bunader med svært høy kvalitet. Vi benytter kun de beste materialene i markedet med ullstoffer fra Gudbrandsdalen Uldvarefabrik, lin fra Norge og Østerrike, og brokade fra Paris og Norge. Det er ingen snarveier i produksjonen. Til broderiene bruker vi det fineste brodergarnet fra Rauma. Vi tar oss ekstra god tid med arbeidet, og våre bunader har et antall broderisting som ligger betydelig over normen. Resultatet er tette, detaljerte og nydelige broderier. Tilbakemeldingen fra både kunder og fagfolk er at det er på broderiene at Embla skiller seg spesielt ut. Den samme grundigheten gjelder for herrebunad. Alt er håndarbeid ned til minste knapphull. Her er det viktig å skille mellom skreddersøm og målsøm. Ved begge metodene tar man personlige mål av kunden, men ved målsøm blir bunaden fabrikksydd for å spare tid og kostnader. Alle bunader fra Embla er ekte skreddersøm.